• Mere end 20 års erfaring
  • Tryghed på rejsen
  • Konkurrencedygtige priser

Ecuador

”Da jeg første gang kom til Ecuador, havde jeg ikke de store forventninger. Jeg har altid hørt, at landet ikke har så meget at byde på, som de omkringliggende lande. Disse udtalelser blev i den grad gjort til skamme. I mine øjne er Ecuador et fantastisk land og en overset perle. Quitos gamle bydel er smuk og emmer af atmosfære. Der er imponerende vulkaner, som rejser sig overalt i landskabet. Du kan stå med et ben på hver sin side af Ækvator og bo hos lokale og leve som de gør. Naturen er fantastisk med alt fra regnskov og tågeskov til bjergrige områder og dejlige kyststrækninger, og endelig er der selvfølgelig Galapagos, som er en naturoplevelse uden lige.” (siger Lene, Spot on Travel)

Fakta om Ecuador

Ecuadors hovedstad, Quito, har en ret usædvanlig udformning. Den er placeret i en smal dal midt i Andesbjergene, og byen er 40 km. lang og blot 5 km. bred. Lufthavnen ligger inde i byen, og det sammen med den langstrakte by gør indflyvningen til en ret speciel oplevelse, fordi du kan se hele byen fra oven.

Quito ligger i 2800 meters højde, hvilket gør den til en af verdens højest beliggende hovedstader. Byen er i hastig udvikling, og der kommer hele tiden nye områder til i både den nordlige og sydlige del af byen, og man er ligeledes ved at anlægge en ny og større lufthavn. Det mest interessante område er dog den gamle bydel, hvor du vil finde mange flotte og velholdte bygninger opført i spansk kolonistil. Især området omkring Plaza de la Indepencia er interessant. Du vil også finde et utal af kirker i Quito, og vi kan især anbefale at aflægge den overdådige kirke, La Compania, et besøg, hvis interiør er beklædt med bladguld.

Ecuador kan opdeles i 4 regioner; Kystområdet, Andesbjergene, Galapagos og Oriente, som består af lavlandet mod øst. Oriente er den øverste del af Amazonas øst for Andesbjergene og består primært af uberørt regnskov. Området har et rigt dyre og planteliv, bl.a. kan du opleve det imponerende kapoktræ, der kan blive op til 60 meter højt og 40 meter i omkreds. Der findes også jaguarer, dovendyr, tapirer og et utal af papegøjer i regnskoven.

Kystområdet er hjemsted for omkring halvdelen af den ecuadorianske befolkning, og det er samtidig i dette område at landets primære indtægtskilde ligger i form af de mange banan-, kaffe- og kakaoplantager. Du finder mange smukke og uspolerede sandstrande langs kysten og et utal af mindre landsbyer, hvor befolkningen ernærer sig ved bl.a. fiskeri og fremstilling af den berømte Panamahat.

Andesbjergene løber på langs i gennem Ecuador og deler landet i 2. Vulkanerne ligger stort set side om side på en perlerække ned gennem Ecuador, og det er et imponerende syn at se de sneklædte toppe, når du kører en tur ad Panamerican Highway. Den mest berømte vulkan er Cotopaxi, som ligger syd for Quito. Det er en af verdens højeste aktive vulkaner, og flere tusinde forsøger hvert år at bestige det 5900 meter høje bjerg.
Du behøver ikke være en trænet bjergklatre for at bestige Cotopaxi, men det kræver, at du er i god fysisk form samt en uges tid at vænne sig til højden, så du ikke får højdesyge.

Ecuador er et utroligt spændende rejseland, og der ligger et utal af oplevelser og venter. Hos Spot on Travel skræddersyr vi din drømmerejse til Ecuador og du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak og udarbejdelse af rejseforslag.

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering, som deles med tredjepart.