• Mere end 20 års erfaring
  • Tryghed på rejsen
  • Konkurrencedygtige priser

Galapagos

”For mig at se er der kun en måde at opleve Galapagos på, og det er ved at tage et cruise. Jeg vil til enhver tid anbefale, at du tager 8 dage. På den måde får du mulighed for at besøge mange af de mindre og ubeboede øer og derved komme helt tæt på det vidunderlige dyreliv. Og tæt på dyrene kommer du. Det er ikke usædvanligt, at der ligger søløver på havnekajen og at de blå suler har bygget deres rede midt på gangstien eller at albatrosserne danser parringsdans for øjnene af dig. Mit besøg på Galapagos har uden sammenligning været den største naturoplevelse, jeg nogen sinde har haft, og jeg håber virkelig at få mulighed for komme tilbage en dag og opleve endnu mere.” (siger Lene, Spot on Travel)

Galapagos er en af de absolut største naturoplevelser du overhovedet kan forstille dig. Disse fantastiske vulkanøer er beliggende i Stillehavet ca. 1.000 km. fra Ecuadors kyst og er hjemsted for et usædvanligt dyre- og planteliv, som ikke andre steder på jorden. Øgruppen består af 13 større øer, hvoraf 5 er beboede, samt et antal mindre øer og holme, som alle er en del af et stort beskyttet naturreservat under UNESCO.

Galapagos blev opdaget af europæerne i 1535, og frem til øerne blev indlemmet i Ecuador ca. 300 år senere, var øerne et yndet tilholdssted for europæiske og amerikanske pirater. De hentede desuden forsyninger på øerne i form af vand, brænde og kæmpeskildpadder. Sidstnævnte kunne de holde i live på skibene helt op til et år, og dermed havde de frisk kød. Det gjorde desværre et kæmpe indhug i bestanden af kæmpeskildpadder på Galapagos og 3 arter blev helt udryddet, men du kan stadig opleve disse fascinerende dyr bl.a. på Isla Santa Cruz og Isabela.

Galapagosøerne er af vulkansk oprindelse og har aldrig haft forbindelse med fastlandet. Øgruppen er skabt i løbet millioner af år gennem vulkanaktivitet under havoverfladen, som også finder sted den dag i dag. På øen Isabela finder du hele 5 vulkaner, mens Fernandina er hjemsted for én vulkan, som også er den mest aktive.

Dyrelivet på Galapagos er helt unik. Dyrene lever stadig relativt uforstyrret og har derfor ikke den ”normale” frygt for mennesker. Det betyder, at du kan komme helt tæt på det rige dyreliv og studere det på nærmeste hold. Det forpligter dog også. Hvis vi skal bevare denne fantastiske naturperle, er det vigtigt ikke at efterlade sig noget spor i form af affald eller lignende, når vi besøger øerne.

Øriget er kendt for sin store bestand af blåfodet suler, som du bl.a. kan opleve på Espanola, der også er det eneste sted i verden, hvor Galapgos-albatrossen yngler. Søløver oplever du stort set overalt. De ligger og soler sig på kajen i San Cristobal eller på de uberørte strande rundt om på øerne. Galapagos er ligeledes hjemsted for verdens eneste havleguan, som du kan opleve på Fernandina og Espanola. Den farvestrålende krabbe, Sally Lightfoot, vil du kunne opleve mange steder, bl.a. i Hajbugten på øen Floreana, en uberørt bugt, hvor havskildpadderne kommer for at yngle.

Marinelivet omkring Galapagosøerne er også fantastisk. Der findes et utal af farvestrålende fisk, forskellige hajarter, rokker, havskildpadder og du kan sågar være heldig at se Galapagos pingviner ved Bahia Elizabeth på Isabela. Når du krydser strædet mellem Santa Cruz og Floreana skal du holde øje med delfinerne, der leger i bådens kølvand, og du kan endda være heldig at se spækhuggere og kaskelothvaler.

Galapagos er en naturoplevelse ud over det sædvanlige. Samtidig er det en rigtig god mulighed for at få slappet af, da du bliver forkælet ombord på cruisebåden og ikke skal koncentrere dig om andet end at samle indtryk med hjem. Hos Spot on Travel skræddersyr vi din drømmerejse til Ecuador og du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak og udarbejdelse af rejseforslag.

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering, som deles med tredjepart.