• Mere end 20 års erfaring
  • Tryghed på rejsen
  • Konkurrencedygtige priser

Fakta om Ecuador

Her finder du fakta om Ecuador. Vi har samlet informationer om alt lige fra religion og sprog til landets hovedstad, valuta og Ecuadors klima.

Hovedstad: Quito

Areal: 283.561 km2 (ca. 6½ gange større end Danmark)

Befolkning: ca. 15 mio.

Sprog: Spansk er det officielle sprog, men mange taler et indiansk sprog. I servicefagene taler mange engelsk.

Religion: Katolikker m.fl.

Klima: Ecuador har flere mikroklimaer, men kan deles op i 4 klimazoner. Amazon-regionen har tropiske klima med varme og fugtigt vejr året rundt. I bjerg-regionen er vejret køligere og mere tørt og ved kysten er vejret generelt varmt og med kraftige regnfald om eftermiddagen og aftenen især i månederne fra december til maj. På Galapagos er klimaet hovedsageligt tørt og har en konstant gennemsnitstemperatur på ca. 25 grader.

Rejsetidspunkt: Du kan rejse til Ecuador året rundt, og du finder altid et godt tidspunkt at besøge en af de 4 regioner. Som udgangspunkt har Ecuador kun 2 sæsoner – 1 våd og en tør sæson, men der er store regionale forskelle og højden har stor indvirkning på temperaturen. I kystområderne ligger regnsæsonen fra december til maj, men det er også meget usædvanligt den periode hvor solen skinner mest. Typisk vil du opleve at dagene er solrige frem til midt på eftermiddagen, hvorefter skyerne åbner for sluserne og regnen siler ned. I den tørre sæson er kystområdet ofte dækket af skyer og tåge, men det regner sjældent. Er du interesseret i at vandre i bjergregionen er den tørreste periode fra juni til september, men det er også den køligste periode, men det er kun nogle få grader køligere end resten af året. Temperaturen ligger typiske mellem 10 og 18 grader i Quito og bjergregionen følger samme temperatur dog har højden har stor indvirkning på temperaturen. I Amazon-regionen er det varmt og fugtigt året rundt med en gennemsnitstemperatur på ca. 24 grader. Den tørreste periode er oktober til december og den vådeste periode er januar til april. Du skal dog forvente meget kraftige regnskyl året rundt. Vil du besøge Galapagos, kan du også gøre det året rundt, dog er havtemperaturen varmere fra november til maj og vandet også ofte roligere. På den anden side regner det ofte i denne periode.

Tidsforskel: Ecuador er 6 timer bagefter dansk tid, så når klokken er 10 i Ecuador er klokken 16 i Danmark. Når vi har sommertid i Danmark er forskellen 7 timer. Der er 1 times tidsforskel mellem det ecuadorianske fastland og Galapagos-øerne.

Vaccination: Du bør altid kontakte din læge eller en rejsemedicinsk klinik med konkrete spørgsmål omkring vaccination. For rejse til Ecuador kan du læse mere her.

Elektricitet: I Ecuador benyttes 110-120 Vol, hvilket er anderledes end i Danmark hvor vi benytter 220 Volt. Det kan betyde at nogle elektriske apparater ikke kan bruges uden en omformer. Du skal være opmærksom på, at de lokale stikkontakter i Ecuador er anderledes end dem vi benytter i Danmark, så det er en god ide at medbringe et rejsestik.

Mobiltelefoni: Telefonselskaberne i Ecuador anvender GSM net og en dansk mobiltelefon kan bruges i Ecuador. Du skal dog være opmærksom på, at det ofte er meget dyrt at bruge din mobiltelefon i Ecuador.

Pas & Visum: Som dansk statsborger kan du opholde dig visumfrit i Ecuador op til 90 dage. Dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter forventet hjemrejse og børn skal have deres eget pas.

Valuta: Ecuador har dollar økonomi og benytter derfor US Dollar (USD). Der går 100 cent til 1 Dollar. 100 US Dollars svarer til 595 danske kroner (nov. 2011). Alle gængse kreditkort kan benyttes i større butikker, på store restauranter og hoteller i Quito men ellers kan kreditkort kun benyttes begrænset. Det samme gør sig gældende, hvis du ønsker at hæve kontanter. Det anbefales at veksle hjemme fra og du skal være opmærksom på, at du ikke kan betale nationalparkafgifter (fx Galapagos) med kreditkort.

Skik og brug: Når du besøger helligdomme er det vigtigt at være anstændigt påklædt, det vil sige ingen nedringede bluser, bare skuldre og bare knæ. Du bør i øvrigt huske på, at mange ecuadorianere – især ude på landet – er meget fattige men også meget stolte. Det har derfor stor økonomisk betydning for den lille souvenirbutik, at du køber et hjemmelavet armbånd eller tørklæde med hjem.

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering, som deles med tredjepart.