• Mere end 20 års erfaring
  • Tryghed på rejsen
  • Konkurrencedygtige priser

Fakta om Mauritius

Her finder du fakta om Mauritius. Vi har samlet informationer om alt lige fra religion og sprog til landets hovedstad, valuta og Mauritius klima.

Hovedstad: Port Louis.

Areal: 2.040 km2 (lidt mindre end Fyn)

Befolkning: ca. 1,3 mio.

Sprog: Engelsk er det officielle sprog, men de fleste taler også fransk og/eller kreolsk.

Religion: Hinduer, Muslimer, Romersk-katolske, Kristne m.fl.

Klima: Mauritius har et tropisk klima og har 2 sæsoner med minimal forskel. Sommersæsonen løber fra december til april, hvor vejret er varmt og luftfugtigheden høj. Vintersæsonen går fra maj til november, hvor temperaturen er lidt køligere og mere tørt.

Rejsetidspunkt: Du kan besøge Mauritius året rundt. Havtemperaturen ligger mellem 24 og 28 grader og lufttemperaturen kommer sjældent under 20 grader ved kysten. Selvom temperaturen kan bliver op til 35 grader om sommeren bliver det sjældent ulideligt, da en kølig brise blæser ind fra havet. Du skal være opmærksom på, at fra januar til marts kan Mauritius blive ramt af cykloner fra sydøst, som medfører kraftig vind og voldsomme regnfald. I denne periode kan du med fordel vælge hoteller på de nordvest vendte kyster.

Tidsforskel: Mauritius er 3 timer foran dansk tid, så når klokken er 10 i Danmark er klokken 13 i Mauritius. Når vi har sommertid i Danmark er forskellen dog kun 2 timer.

Vaccination: Du bør altid kontakte din læge eller en rejsemedicinsk klinik med konkrete spørgsmål omkring vaccination. For rejse til Mauritius, kan du læse mere her.

Elektricitet: I Mauritius benyttes 220-240 Volt. Du skal være opmærksom på, at de lokale stikkontakter i Mauritius er anderledes end dem vi benytter i Danmark, så det er en god ide at medbringe et rejsestik.

Mobiltelefoni: Telefonselskaberne i Mauritius anvender GSM net og en dansk mobiltelefon kan bruges i Malaysia. Du skal dog være opmærksom på, at det ofte er meget dyrt at bruge din mobiltelefon i Mauritius.

Pas & Visum: Som dansk statsborger kan du opholde dig visumfrit i Mauritius op til 90 dage. Dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter forventet hjemrejse og det anbefales at børn har eget pas.

Valuta: Den lokale valuta hedder Mauritian Rupee (MUR) og der går 100 cent til 1 rupee. 100 Mauritian Rupee svarer til 20 danske kroner (nov. 2011). Alle gængse kreditkort kan benyttes i indkøbscentre, på større restauranter og hoteller. Du kan hæve kontanter i banker eller hæveautomater, som findes mange steder, og ønsker du at veksle, anbefales det at veksle fra EURO eller US Dollars.

Skik og brug: Når du besøger helligdomme er det vigtigt at være anstændigt påklædt, det vil sige ingen nedringede bluser, bare skuldre og bare knæ og det er vigtigt at tage skoene af, når du besøger et religiøst sted. Nudisme og topløs solbadning er ildeset på de offentlige strande og ingen hoteller tillader nøgenbadningen og de fleste steder er toplæs solbadning ligeledes ildeset.

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering, som deles med tredjepart.