• Mere end 20 års erfaring
  • Tryghed på rejsen
  • Konkurrencedygtige priser

Fakta om Malaysia

Her finder du fakta om Malaysia. Vi har samlet informationer om alt lige fra religion og sprog til landets hovedstad, valuta og Malaysias klima.

Hovedstad: Kuala Lumpur

Areal: 329.847 km2 (ca. 8 gange større end Danmark)

Befolkning: ca. 27 mio.

Sprog: Malaysisk er det officielle sprog, men mange taler engelsk.

Religion: Muslimer, Buddhister, Kristne, Hinduer m.fl.

Klima: Malaysia har et tropisk klima med varmt og fugtigt vejr året rundt. Dagstemperaturen ligger generelt over 28 grader, og det meget sjældent at temperaturen om natten kommer under 20 grader. Landet har 2 monsunsæsoner; sydvestmonsunen fra maj til september og nordøstmonsunen fra november til marts.

Rejsetidspunkt: Du finder altid en god sæson et eller andet sted i Malaysia. I Kuala Lumpur regner det mest fra marts til april og igen fra september til november. I den vestlige del af den malaysiske halvø falder regnen primært fra maj til oktober, mens det på østkysten regner voldsomt fra november til midten af februar. På Borneo ligger regntiden i perioden mellem oktober og marts, men du skal forvente regnefald på Borneo året rundt.

Tidsforskel: Malaysia er 7 timer foran dansk tid, så når klokken er 10 i Danmark er klokken 17 i Malaysia. Når vi har sommertid i Danmark er forskellen dog kun 6 timer.

Vaccination: Du bør altid kontakte din læge eller en rejsemedicinsk klinik med konkrete spørgsmål omkring vaccination. For rejse til Malaysia, kan du læse mere her.

Elektricitet: I Malaysia benyttes 220-240 Volt. Du skal være opmærksom på, at de lokale stikkontakter i Malaysia er anderledes end dem vi benytter i Danmark, så det er en god ide at medbringe et rejsestik.

Mobiltelefoni: Telefonselskaberne i Malaysia anvender GSM net og en dansk mobiltelefon kan bruges i Malaysia. Du skal dog være opmærksom på, at det ofte er meget dyrt at bruge din mobiltelefon i Malaysia. Du kan med fordel købe et lokalt taletidskort og sætte i din medbragte telefon.

Pas & Visum: Som dansk statsborger kan du opholde dig visumfrit i Malaysia op til 90 dage. Dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter forventet hjemrejse og det anbefales at børn har eget pas.

Valuta: Den lokale valuta hedder Malaysiske Ringgit (MYR) og der går 100 sen til 1 Ringgit. 100 Malaysiske Ringgit svarer til 190 danske kroner (nov. 2011). Pas på med sedler større end 100 MYR, da disse ikke længere er gyldige. De danske banker handler ikke med malaysiske Ringgit. Alle gængse kreditkort kan benyttes i indkøbscentre, større restauranter og hoteller. Du skal dog være opmærksom på, at der foregår en omfattende kopiering af kreditkort i Malaysia, så du skal være forsigtig med, hvor du bruger det. Det anbefales at betale med kontanter i almindelige butikker. Du kan hæve kontanter i banker eller hæveautomater og ønsker du at veksle, giver nye 100 US dollars sedler den bedste kurs.

Skik og brug: Når du besøger helligdomme er det vigtigt at være anstændigt påklædt, det vil sige ingen nedringede bluser, bare skuldre og bare knæ og det er vigtigt at tage skoene af, når du besøger et religiøst sted. I Malaysia er det kutyme at bruge tommelfingeren til at pege med, og hvis du tilkalde fx en tjener er det respektfuldt at bruge hele hånden og ikke kun en finger.

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering, som deles med tredjepart.