• Mere end 20 års erfaring
  • Tryghed på rejsen
  • Konkurrencedygtige priser

Fakta om USA

Vigtigt om rejse til og via USA

Her finder du fakta om USA. Vi har samlet informationer om alt lige fra religion og sprog til landets hovedstad, valuta og USA’s klima.

Hovedstad: Washington DC

Areal: 9.826.675 km2 (på størrelse med Europa)

Befolkning: ca. 314 mio.

Sprog: Det officielle sprog er engelsk.

Religion: Katolikker, Protestanter, Jøder, Mormoner m.fl.

Klima: USA strækker sig over flere klimabælter, men generelt følger årstiderne dem vi kender fra Danmark, dog med store regionale forskelle og med undtagelse af det sydlige Californien og Florida, hvor det er lunt stort set året rundt.

Rejsetidspunkt: Du kan rejse til USA året rundt, og du finder altid en god sæson et eller andet sted i USA. Det amerikanske forår er utrolig smukt mange steder bl.a. i Washington, hvor tusindvis af kirsebærtræer blomstrer. Sommeren er dejlig rigtig mange steder i USA selvom det kan bliver meget varmt i den centrale del af landet. Om efteråret er især området omkring Boston et besøg værd, da træernes blade er et sandt sanseindtryk af farver. Om vinteren finder du behagelige temperaturer i Florida og det sydlige Californien, og i New York er hotellerne billige og masser af muligheder for god shopping.

Tidsforskel: USA (fastlandet) strækker sig over 4 tidszoner. Eastern time er 6 timer bagefter dansk tid, så når klokken er 16 i Danmark er klokken 10 i det østlige USA. Central time fx Chigaco er 7 timer efter dansk, Mountain time fx Denver er 8 timer efter og Pacific time fx Los Angeles er 9 timer efter. Alaska er hele 10 timer efter dansk tid. Du skal være opmærksom på, at USA ikke starter/ slutter sommertid de samme dage, som vi gør i Danmark. Hawaii er 11 timer efter dansk tid og når vi har sommertid i Danmark er forskellen 12 timer, da øgruppen ikke har sommertid.

Vaccination: Du bør altid kontakte din læge eller en rejsemedicinsk klinik med konkrete spørgsmål omkring vaccination. For rejse til USA kan du læse mere her.

Elektricitet: I USA benyttes 110-120 Volt, hvilket er anderledes end i Danmark hvor vi benytter 220 Volt. Det kan betyde at nogle elektriske apparater ikke kan bruges uden en omformer. Du skal være opmærksom på, at de lokale stikkontakter i USA er anderledes end dem vi benytter i Danmark, så det er en god ide at medbringe et rejsestik.

Mobiltelefoni: Telefonselskaberne i USA anvender ”tri-band” så du kan kun bruge din telefon i USA, hvis din telefon understøtter dette. Du skal dog være opmærksom på, at det ofte er meget dyrt at bruge din mobiltelefon i USA.

Pas & Visum: Som dansk statsborger kan du opholde dig visumfrit i USA op til 90 dage. Visumfriheden omfatter dog kun turistrejser, forretningsrejser og transit og kræver en elektronisk registrering via ESTA. Visumfriheden forudsætter at du indrejser med et godkendt luftfartsselskab, og at du har en gyldig returbillet eller en billet videre til et land uden for Nordamerika og Caribien. Rejsende, som tidligere er straffet skal søge visum.

Indrejsekrav til USA (opdateret nov. 2011)
Siden januar 2008 skal alle danske statsborgere foretage en såkaldt ESTA registrering på nettet senest 72 timer før indrejsen. Registreringen erstatter den grønne blanket der tidligere blev udleveret på flyet. Uden en ESTA registrering får man ikke lov til at indrejse i USA. Registreringen er gyldig i 2 år, men skal opdateres ved ny indrejse. (Flyinformation m.m.)
NB. Med virkning fra 8. september 2010 opkræves et gebyr på US-dollars 14,- i forbindelse med en ESTA registrering. Gebyret skal betales med kreditkort. MasterCard, American Express, VISA og Discover kan anvendes. Ansøgningen vil ikke blive behandlet før betalingen er registeret. Der betales ikke gebyr ved opdatering. Dit pas skal være gyldigt mindst 1 måned efter forventet hjemrejse og børn skal have deres eget pas.
Specielt for krydstogtsrejsende
Der gøres opmærksom på, at visse krydstogtsrederier kræver, at passet er gyldigt i op til 6 måneder ud over rejsens varighed.

Valuta: Den lokale valuta hedder US Dollar (USD) og der går 100 cent til 1 Dollar. 100 US Dollars svarer til 595 danske kroner (nov. 2011). Alle gængse kreditkort kan benyttes i butikker, på restauranter og hoteller. Du kan hæve kontanter i banker eller hæveautomater, som findes mange steder. Ønsker du at veksle, anbefales det at veksle fra EURO eller rejsechecks udstedt i US Dollars.

Skik og brug: Det er skik og brug at give drikkepenge i USA til alle som arbejder i servicebranchen, da det udgør en stor del at deres løn og det er ikke inkluderet i regningen som vi kender det i Danmark.

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering, som deles med tredjepart.