• Mere end 20 års erfaring
  • Tryghed på rejsen
  • Konkurrencedygtige priser

Fakta om Sydafrika

Her finder du fakta om Sydafrika. Vi har samlet informationer om alt lige fra religion og sprog til landets hovedstad, valuta og Sydafrikas klima.

Hovedstad: Sydafrika har 3 hovedstæder; Pretoria (administrativ), Cape Town (lovgivende) og Bloemfontein (juridisk)

Areal: 1.219.090 km2 (ca. 28 gange større end Danmark)

Befolkning: ca. 49 mio.

Sprog: Sydafrika har 11 officielle sprog inkl. engelsk, som mange taler.

Religion: forskellige grene af Kristendom, lokale traditionelle religioner m.fl.

Klima: Sydafrika har et subtropisk klima med 4 sæsoner som vi kender det fra Danmark, men landet er også stort, så klimaet varierer meget fra sted til sted. Den sydafrikanske sommer løber fra december til februar og er kendetegnet ved at vejret er varmt med høj luftfugtighed, solrigt og korte, kraftige tordenbyger typisk om eftermiddagen. Foråret, der løber fra september til november og efteråret, der går fra marts til maj, er kendetegnet ved varme dage, lune aftener og generelt meget lidt nedbør. Om vinteren (juni til august) varierer vejret en del fra område til område. I regionen omkring Cape Town regner det meget. I de bjergrige område omkring Drakensberg sner det, mens de inde i landet typisk er tørt og solrigt, men køligt. Ved østkysten er vejret typisk varmt og solrigt og stort set uden regn eller vind, men det bliver dog koldt om natten.

Rejsetidspunkt: Du finder altid en god sæson et eller andet sted i Sydafrika. Det sydafrikanske forår er utrolig smukt langs Garden Route ved Cape Town, når blomsterne står i fuldt flor. Vil du gerne opleve det fantastiske afrikanske dyreliv er det bedst at rejse, når det ikke er alt for varmt, for så dyrene mere aktive, og ønsker du at bade og slappe af ved stranden, er sommeren det bedste tidspunkt.

Tidsforskel: Sydafrika er 1 time foran dansk tid, så når klokken er 10 i Danmark er klokken 11 i Sydafrika. Når vi har sommertid i Danmark er dog ingen forskel.

Vaccination: Du bør altid kontakte din læge eller en rejsemedicinsk klinik med konkrete spørgsmål omkring vaccination. For rejse til Sydafrika, kan du læse mere her.

Elektricitet: I Sydafrika benyttes 220-240 Volt. Du skal være opmærksom på, at de lokale stikkontakter i Sydafrika er anderledes end dem vi benytter i Danmark, så det er en god ide at medbringe et rejsestik.

Mobiltelefoni: Telefonselskaberne i Sydafrika anvender GSM net og en dansk mobiltelefon kan bruges i Sydafrika. Du skal dog være opmærksom på, at det ofte er meget dyrt at bruge din mobiltelefon i Sydafrika. Du kan med fordel købe et lokalt taletidskort og sætte i din medbragte telefon.

Pas & Visum: Som dansk statsborger kræves der visum for rejse til Sydafrika. Visum op til 90 dages varighed kan opnås ved ankomsten mod forevisning af en gyldig returbillet samt økonomiske midler, til at betale for opholdet. Husk at tjekke datoen for udrejse, der påføres i indrejsestemplet, da overskridelse medfører bøde ved udrejse. Der skal være mindst 2 blanke sider i passet til formålet. Dit pas skal være gyldigt mindst 1 måned efter forventet hjemrejse og det anbefales at børn har eget pas.

Valuta: Den lokale valuta hedder Sydafrikanske Rand (ZAR) og der går 100 cent til 1 Rand. 100 Sydafrikanske Rand svarer til 75 danske kroner (nov. 2011). Alle gængse kreditkort kan benyttes i indkøbscentre, større restauranter og hoteller. Du kan hæve kontanter i pengeautomater (ATM), som du finder i alle større byer og turiststeder. Du kan også veksle kontanter eller rejsechecks udstedt i Euro, britiske pund eller US Dollars i banker eller vekselboder. Der findes stort set ingen sortbørshandel i Sydafrika. Du skal dog være opmærksom på, at der har været tilfælde af forfalskede 200 rand sedler og nogle er derfor tilbageholdende med at modtage dem.

Skik og brug: Det er skik og brug at give drikkepenge i Sydafrika til alle som arbejder i servicebranchen, da det udgør en stor del at deres løn og det er ikke inkluderet i regningen som vi kender det i Danmark.

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering, som deles med tredjepart.