• Mere end 20 års erfaring
  • Tryghed på rejsen
  • Konkurrencedygtige priser

Fakta om Canada

Her finder du fakta om Canada. Vi har samlet informationer om alt lige fra religion og sprog til landets hovedstad, valuta og Canadas klima.

Hovedstad: Ottawa

Areal: 9.984.670 km2 (på størrelse med Europa)

Befolkning: ca. 34 mio.

Sprog: Canada har 2 officielle sprog; fransk og engelsk. Der tales primært fransk i den østlige del af landet, mens engelsk er det primære sprog i den vestlige del at Canada.

Religion: Katolikker, Protestanter, Jøder, Buddhister m.fl.

Klima: Canada strækker sig over flere klimabælter, men generelt følger årstiderne dem vi kender fra Danmark, dog med store regionale forskelle og med undtagelse af det nordlige Canada, hvor klimaet er arktisk.

Rejsetidspunkt: Du kan rejse til Canada året rundt, og du finder altid en god sæson et eller andet sted i USA. Det amerikanske forår er utrolig smukt mange steder bl.a. i Vancouver, hvor tusindvis af japanske kirsebærtræer blomstrer. Sommeren er dejlig rigtig mange steder i Canada med behagelige temperaturer og få regnvejrsdage. Om efteråret er især området omkring Quebec et besøg værd, da ahorntræernes blade skifter farve inden de falder af. Om vinteren finder du masser af super gode skisportssteder fx i Rocky Mountains, og i Toronto er hotellerne billige og masser af muligheder for god shopping.

Tidsforskel: Canada strækker sig over flere tidszoner. Det østligste af Canada er 4,5 timer bagefter dansk tid, så når klokken er 14:30 i Danmark er klokken 10 i New Foundland. I Toronto er tidsforskellen 6 timer, i Calgary 8 timer og i Vancouver 9 timer. Du skal være opmærksom på, at Canada ikke starter/ slutter sommertid de samme dage, som vi gør i Danmark og ikke alle steder i Canada har sommertid.

Vaccination: Du bør altid kontakte din læge eller en rejsemedicinsk klinik med konkrete spørgsmål omkring vaccination. For rejse til Canada, kan du læse mere her.

Elektricitet: I Canada benyttes 110-120 Volt, hvilket er anderledes end i Danmark hvor vi benytter 220 Volt. Det kan betyde at nogle elektriske apparater ikke kan bruges uden en omformer. Du skal være opmærksom på, at de lokale stikkontakter i Canada er anderledes end dem vi benytter i Danmark, så det er en god ide at medbringe et rejsestik.

Mobiltelefoni: Telefonselskaberne i Canada anvender ”tri-band” så du kan kun bruge din telefon i Canada, hvis din telefon understøtter dette. Du skal dog være opmærksom på, at det ofte er meget dyrt at bruge din mobiltelefon i Canada.

Pas & Visum: Som dansk statsborger kan du opholde dig visumfrit i Canada op til 180 dage. Dit pas skal være gyldigt mindst 1 måned efter forventet hjemrejse og det anbefales at børn har eget pas.

Valuta: Den lokale valuta hedder Canadiske Dollar (CAD) og der går 100 cent til 1 Dollar. 100 Canadiske Dollars svarer til 580 danske kroner (nov. 2011). Alle gængse kreditkort kan benyttes i butikker, på restauranter og hoteller. Du kan hæve kontanter i banker eller hæveautomater, som findes mange steder, og ønsker du at veksle, anbefales det at veksle fra EURO eller US Dollars eller rejsechecks udstedt i canadiske dollars.

Skik og brug: Det er skik og brug at give drikkepenge i Canada til alle som arbejder i servicebranchen, da det udgør en stor del at deres løn og det er ikke inkluderet i regningen som vi kender det i Danmark.

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering, som deles med tredjepart.